Kineziológia

Kineziológia Miskolc

A kineziológia új és egyedülálló módja a stressz kezelésének és a lelki egészség fenntartásának. A kineziológia az önbizalom, az öngyógyítás, önfejlesztés lehetőségét, eszközeit adja kezünkbe, és emellett hatékonyan befolyásolja testünk energiaáramlását.

Tulajdonképpen egy pszichológiai és pedagógiai elemeket is tartalmazó készség, képesség és személyiség fejlesztő módszer.

Ez a holisztikus szemléletű - vagyis az embert a maga teljességében, test-lélek-szellem egységeként kezelő - gyógymód szerint a tünetek csupán a test gyógyító törekvéseinek kifejezései, és megszüntetésük helyett a valódi okok feltárása a cél. Ezek az okok lehetnek fizikai, érzelmi, mentális és lelki szinteken.

Mi történik a kezelésen?

A jelenbeli problémával kapcsolatos múltbéli blokkok megkeresése, feloldása és ezen keresztül a test energiarendszerének kiegyensúlyozása.

A kineziológus izomtesztelést használ a kezelések során: az agyunk egy nagy teljesítményű bioszámítógép, amely minden információt tárol, ami valaha ért minket, benne van minden, amit valaha megéltünk (traumák, balesetek, párkapcsolati problémák, elfojtott érzelmek stb.)

Az izmaink működését az agyunk irányítja, így azok a központi idegrendszer kijelzőinek tekinthetők.

Az izomteszt segítségével – tudatos emlékezés nélkül is – felidézhetők azok a traumatikus élmények, amelyek feldolgozatlanok maradtak, és elfojtva negatívan hatnak jelenbeli életünkre. A kineziológiai kezelés során először meghatározzuk a megoldásra váró problémát.

A személyre szabott korrekciót az oldási technikák széles skálájából választjuk ki, mindig azzal a céllal, hogy a negatív stresszt a lehető leggyengédebben távolítsuk el a testből és az elméből.

Hány kezelésre van szükség?

Természetesen minden eset egyedi, ezért eltérő lehet a folyamat hossza. Általában már 4-5 kezeléssel szép eredményeket érhetünk el.